Workshop lichte muziek voor blazers

logo smk                                   logo slim

 

De programmering van populaire muziek in een concertprogramma valt niet meer weg te denken. Pop/rock, jazz/latin, muziek uit de amusementswereld, al deze stijlen worden in veel concertprogramma’s opgenomen al dan niet met cross-overs. Dat deze stijlen nogal afwijken van het traditionele blaasrepertoire behoeft geen betoog.

Groove, articulatie, timing, improvisatie (om er maar een paar te noemen) zijn belangrijke ingrediënten om deze muziek zo te laten klinken zoals zij bedoeld is. Iedere “klassiek” geschoolde instrumentalist zal ondervonden hebben hoe moeilijk het is om deze “lichte muziek” correct uit te voeren.

 

Het is daarom dat de Stichting SMK en SLIM (Stichting Limburg Geïmproviseerde Muziek) de handen in elkaar hebben geslagen en een workshop “Lichte Muziek” voor de blazerssecties van verenigingen organiseren.

De workshop is zo georganiseerd dat deze toegankelijk is voor zowel beginnende (±  1 jaar les) als gevorderde muzikanten. Een uitgesproken behaald niveau is dus niet van toepassing. Het is de bedoeling al spelende aan de eerder genoemde facetten van de muziek te werken.

Het belooft een echte “Doe Dag” te worden!!!

 

Als workshopleiders die dag fungeren Marc Huynen (koper: van trompet tot bastuba) en Tim Paters (hout: van piccolo tot basklarinet).

Muzikanten die op dit gebied hun sporen verdiend hebben en nog steeds verdienen.

Muzikanten van wie de “roots” in de hafa-wereld liggen.

 

De workshop zal plaatsvinden op zaterdag 2 december 2017.

Locatie:   Muziekschool Brunssum

Henri Dunantstraat 2
6441 XA Brunssum 

Tijd: 10:00 – 14:00 uur met lunchpauze.

 

Kosten:   Leerlingen muziekschool         € 12,50

              Overige deelnemers                € 17,50

 

Inschrijven? Stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  om het inschrijfformulier te ontvangen. 

 Sluitingsdatum voor aanmeldingen: vrijdag 17 november 2017

Locaties

Brunssum
Henri Dunantstraat 2

Kerkrade

Kosterbeemden 45

Landgraaf
MFC An de Voeëgelsjtang 12

iStocktelephone000001641250Small.jpg