Cursussen

Cursussen

 

Hou jij van dans? Of beschouw jij jezelf als een muziekliefhebber? Zo ja, dan dagen wij van SMK je graag uit!
Ga bij ons aan de slag en leer dansen op de prachtigste muziek, of werk aan je conditie in een van onze beweegcursussen. Leer jouw favoriete muziek zelf te zingen of zelf te spelen op het instrument van jouw keuze. Of durf je een stap verder te gaan en doe je mee in een van onze bands of ensembles of stap je op de bok en begeleid je een groep muzikanten of zangers?

 

Praktische informatie

Praktische informatie

Gratis proefles

Twijfel je of een instrument of cursus wel bij je past? Vraag dan vrijblijvend een gratis proefles aan. Je kunt bij ons een proefles volgen voor maximaal drie instrumenten of cursussen en per instrument/cursus mag je één gratis proefles volgen.

Ga naar het menu ‘Cursussen‘ en kies eerst de cursus/het instrument dat je wilt leren. Bij de cursus/het instrument kun je een aanmeldformulier invullen. Kies dan bij ‘lesvorm’ de optie ‘proefles’. Natuurlijk kun je ook contact op nemen met de administratie. Nadat je je hebt ingeschreven voor een proefles zal de docent binnen enkele dagen contact met je opnemen voor het maken van een afspraak. Als het een groepsles of klassikale les betreft, ontvang je na de aanvraag een email met de tijd en locatie waar je terecht kunt voor een proefles.

NB. Een proefles is alleen mogelijk als een docent ruimte heeft in zijn lesrooster. Als dat niet mogelijk is, zal de docent je uitnodigen voor een kijkles. Je wordt dan uitgenodigd in de les van een andere leerling. Je hoeft voor een proefles op een instrument nog geen eigen instrument te hebben. Besluit je vervolgens om verder te gaan, dan schrijf je je opnieuw in voor het betreffende instrument of de betreffende cursus.

Wil je een keer komen kijken bij een cursus of repetitie van één van de ensembles? Neem dan contact op met de administratie via tel. 045 – 711 62 86

Financiële ondersteuning

Voor wie
Kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar die graag willen dansen, muziek maken of die toneel willen spelen kunnen bij gebrek aan voldoende financiële middelen gebruik maken van de regeling van Jeugdfonds Cultuur. In de gemeenten Kerkrade, Landgraaf en Brunssum is Jeugdfonds Cultuur ook vertegenwoordigd en zorgt voor het financiële steuntje in de rug voor kinderen die dat nodig hebben.

Aanvragen
Ouders kunnen zelf geen aanvraag indienen, dit gebeurt altijd via een intermediair. Voor de gemeenten Kerkrade, Landgraaf en Brunssum is dit Stichting Leergeld Parkstad. Aanvragen via een andere intermediair kan ook (zie website Jeugdfonds Cultuur).

Na goedkeuring wordt het cursusgeld direct aan de culturele instelling betaald.

Vragen? Neem contact op met de administratie.

Tarieven

Leskaarten

Inschrijven

Inschrijven voor een van onze cursussen? Leuk! Bekijk ons aanbod en meld je vervolgens aan via het online inschrijfformulier dat je onder de betreffende cursus op de website kunt vinden.