Leskaarten

Leskaarten

De SMK biedt twee soorten leskaarten: de oriëntatiekaart en de minutenkaart.

ORIËNTATIEKAARTEN

De oriëntatiekaart is bedoeld voor inwoners van Brunssum, Kerkrade of Landgraaf, die gedurende vijf of tien individuele lessen kennis willen maken met de SMK. Deze kaart is daarom geschikt voor leerlingen die nog twijfelen over de instrumentkeuze, of voor diegenen die nog niet precies weten wat de les inhoudt.

Om een oriëntatiekaart aan te schaffen, ga naar het menu ‘instrumenten & zang’ en kies eerst het instrument dat je wilt leren. Bij het instrument kun je een aanmeldformulier invullen. Kies dan de optie ‘oriëntatiekaart’.

Je kunt kiezen uit 5 of 10 lessen. Een kaart van 10 lessen kan maar één keer worden gekocht. Een kaart van 5 lessen kan twee keer worden gekocht, in het geval dat je twee verschillende instrumenten wil proberen.

Tarieven Oriëntatiekaarten schooljaar 2021 – 2022Tot 21 jaarVanaf 21 jaar
Oriëntatiekaart – 5 lessen à 20 minuten per week €50,00€60,50
Oriëntatiekaart – 10 lessen à 20 minuten per week€100,00€121,00

MINUTENKAART

Het tweede type kaart is de minutenkaart. Deze kaart is voor leerlingen die willen bij- of nascholen of niet de mogelijkheid hebben op vaste tijden en dagen hun lessen te volgen omdat ze bijvoorbeeld met wisselende werktijden te maken hebben. De minutenkaart is ook geschikt voor leerlingen die al gebruik hebben gemaakt van een oriëntatiekaart. De kaart is ook te gebruiken voor leerlingen die niet in een van de subsidiërende gemeentes (Brunssum, Kerkrade of Landgraaf) wonen, of die hun opleiding bij de SMK willen voortzetten nadat het gesubsidieerd traject is doorlopen. Tot slot kun je de minutenkaarten ook gebruiken als je les wilt volgen in een tweede vak.

Je kunt de leskaart zien als een soort ‘knipkaart’. Datum en tijd van elke les spreek je met je docent af. Als de kaart vol is kun je, zonder verdere verplichtingen, stoppen met de lessen. Je kunt natuurlijk ook een nieuwe kaart kopen óf, en indien mogelijk, definitief aanmelden via het reguliere gesubsidieerde circuit.

Om een minutenkaart aan te schaffen, neem contact op met de administratie via mail of telefoon (045-711 62 86).

GemeenteBR/KE/LABR/KE/LAOverigeOverige
Tarieven LeskaartenTot 21 jaarVanaf 21 jaar Tot 21 jaarVanaf 21 jaar
Minutenkaart – 200 minuten€ 245,00€ 296,45€ 257,50€ 311,58
Minutenkaart – 600 minuten€ 702,00€ 849,42€ 747,50€ 904,48

 

NB: De kaarten zijn niet verkrijgbaar voor klassikale lessen of voor ensembles. Een oriëntatie- of minutenkaart is gedurende één schooljaar geldig. Het gekochte aantal lessen moet binnen dat schooljaar worden opgemaakt, niet gevolgde lessen zijn niet overdraagbaar naar een nieuw schooljaar. Bij geen of te late afmelding (24 uur voor aanvang van de les) van de cursist, wordt de les als gegeven aangemerkt.

Tip: Minutenkaarten en oriëntatiekaarten zijn ook geschikt als kado!

Wijzigingen en tikfouten voorbehouden.