Team
Bert Dirks

Bert Dirks

DOCENT GROOT KOPER | DIRIGENT SENIORENORKEST

Ik ben opgegroeid in Nieuwenhagerheide. Mijn muzikale ontwikkeling startte bij Fanfare Eendracht. Ik kreeg les op cornet en euphonium op de muziekschool. Maar uiteindelijk koos ik voor trombone. De voorbereiding voor het conservatorium heb ik op de SMK gevolgd. Na mijn studie trombone en Hafa-directie kon ik als docent aan de slag op de SMK. Mijn voormalige docenten werden mijn collega’s. Ik ben bijzonder trots op het seniorenorkest van onze muziekschool met de mooie naam Sans Age. Als dirigent heb ik veel respect voor de inzet van de muzikanten!

Naast mijn werk op de muziekschool ben ik ook dirigent van Fanfare Victoria. Ook werk ik als muziektherapeut in zorgcentrum Heereveld. Hier ervaar ik steeds weer de bijzondere kracht van muziek. Muziek verrijkt de denkwereld van de mens en werkt als een medicijn zonder vervelende bijwerkingen. Kies daarom je favoriete instrument en neem les bij de SMK!

Belangrijk voor de ontwikkeling van de koperblazer is een sterk embouchure (lipspanning). Door middel van slimme oefeningen leer je de lippen te trainen en een mooie klank te produceren. Verder vind ik het belangrijk om een brede muzikale basis te leggen, zodat je overal kunt meespelen. En natuurlijk gaan we samen op zoek naar je eigen expressieve kracht.