Team
Cassandra Ossel

Cassandra Ossel

DOCENT DANS/PILATES/BODYTRAINING

Ik ben Cassandra Ossel en ik ben werkzaam als balletdocente op de SMK in Brunssum sinds 1988.  Mijn dansopleidingen tot docente dans heb ik gevolgd op de dansacademie in Tilburg. Hier ben ik afgestudeerd in 1985, met als vakken klassieke dans en jazzdance. Vervolgens heb ik een kopstudie gevolgd aan de dansacademie in Rotterdam. Deze opleiding heb ik afgesloten in 1987 met als specialisatie folklore.

Mijn passie ligt na al die jaren nog steeds bij dansen. Ik haal daar mijn plezier uit en kan mijn gevoelens  erin uiten. Voor mij is het belangrijk dat de leerlingen met veel plezier naar de lessen komen. En dat geldt voor iedere leerling, of ze nu groot of klein zijn, of lenig of stijf. Maakt niet uit. Natuurlijk is het ook belangrijk om de discipline te leren, die zo belangrijk is om het technische deel van klassiek ballet onder de knie te krijgen.

Voor de lessen Pilates en bodytraining die ik ook geef bij de SMK, vind ik het belangrijk om de mensen aan het bewegen te krijgen en houden. Wat o zo belangrijk is, zeker omdat het vele zitten wat we met z’n allen tegenwoordig doen zo schadelijk is voor je gezondheid. Zeker naarmate je ouder wordt.