Team
Emerentia Knebel

Emerentia Knebel

DOCENT VIOOL/ALTVIOOL

 

Op achtjarige leeftijd ging ik op pianoles bij de SMK. Na een aantal jaar werd ik de pianiste van één van de strijkorkesten, waarna ik ook zelf stiekem op de viool van mijn oudste broer ging spelen. Dat was het begin van mijn vioolcarrière. Ik ging op zestienjarige leeftijd op vioolles en vier jaar later naar het Conservatorium in Maastricht, waar ik mijn bachelor Viooldocent heb gehaald. Na vele vervangingswerkzaamheden bij diverse muziekscholen in heel Limburg ben ik in 2007 begonnen als viool- en altviooldocent bij de SMK. Hier geef ik individuele lessen en geef ik leiding aan het strijkorkest.

Naast mijn werkzaamheden als docent speel ik ook in verschillende orkesten. Zo speel ik onder andere in de orkesten van de Night of the Proms, Symphonica in Rosso, Het Zeeuws Orkest en nog andere orkesten in Nederland en België. Ik mag optreden met vele beroemde nationale en internationale artiesten en meewerken aan studio- en TV-opnames. Met deze orkesten kom ik op vele mooie plekken en bezorgen wij duizenden mensen een mooie avond.

Bij mijn lessen vind ik het belangrijk dat de leerlingen vooral veel plezier hebben in muziek maken. Naast veel aandacht voor intonatie en techniek, laat ik de leerlingen ook hun eigen muziekkeuze spelen, voor zover dat mogelijk is. Ook probeer ik iedereen samen te laten spelen in kleine groepjes of in orkestverband. Optredens verzorgen hoort daar ook bij en dat is wat muziek maken nog veel leuker maakt: Andere mensen blij maken met jouw muziek!