Team
Frans Frijns

Frans Frijns

DOCENT (BAS)GITAAR POP/ROCK | COÖRDINATOR

Als kind heb ik altijd al muziek willen maken. Ik kreeg hier echter pas de kans toe toen er rond mijn 14e levensjaar opeens een gitaar in huis verscheen. Na eerst zelf wat uitgeprobeerd te hebben kwam er per toeval een gitaarcursus op TV die ik met veel plezier heb kunnen volgen.

Een jaar later ben ik gitaarles gaan volgen aan de SMK en op mijn 19e ben ik gestart aan het Maastrichtse conservatorium. Daar heb ik de docentopleiding voor klassieke gitaar afgerond waarna ik de studie aan hetzelfde conservatorium heb voortgezet voor elektrische gitaar en basgitaar.

Al voor de opleiding aan het conservatorium speelde ik natuurlijk in bandjes. Tijdens mijn studie ben ik in klassieke ensembles en gitaarduo’s gaan spelen en heb ik veel als bassist of gitarist in jazz-combo’s gemusiceerd. Dat doe ik nog steeds met veel plezier. Muziek maken is voor mij ook genieten!

Sinds 1989 geef ik gitaar- en baslessen en coach ik popbands bij Stichting SMK. Daarnaast werk ik er ook als coördinator. Naast mijn baan bij de SMK schrijf ik nog muziekboeken. Een paar voor gitaar en basgitaar maar vooral voor muziektheorie. Bij die muziekboeken hoort een heel pakket aan digitale trainers die ik in de loop der jaren heb geprogrammeerd. Naast muziek maken is ook geluidstechniek en muziektoepassingen met de computer een van mijn passies.

In mijn lessen vormt de leerling het uitgangspunt. Ik baseer daarbij vrijwel alle lesstof en oefeningen op de muzikale interesses van de leerling. Ik denk dat de muziekvoorkeur van de leerling namelijk een van de sterkste drijfveren vormt en dat vooral die interesses de leerling verder helpt blijft boeien.