Team
Guido Swelsen

Guido Swelsen

DOCENT DRUMS/SLAGWERK | DIRIGENT SLAGWERKENSEMBLE | DOCENT DIRIGENTENCURSUS

Geboren in Puth, zette ik aldaar op achtjarige leeftijd mijn eerste muzikale stappen bij de Koninklijke Fanfare St. Caecilia. Slagwerk, en later daarbij trompet. Na een periode les aan de muziekschool Geleen vervolgde ik mijn muzikale studie aan het conservatorium in Maastricht. Mijn hoofdvakken waren slagwerk en Hafa-directie (bachelor en masters), met als bijvakken piano en trompet. Daarna volgde naast het lesgeven een carrière als dirigent bij diverse harmonie- en fanfareorkesten.

Enkele hoogtepunten waren mijn examen bij de toenmalige Johan Willem Frisokapel en het winnen van de zilveren dirigeerstok tijdens het WMC van 2001 waarbij ik de Marinierskapel der Koninklijke Marine mocht dirigeren. Verder heb ik gespeeld als muzikant bij verschillende harmonieën, fanfares, symfonieorkesten, bigbands, coverbands en drumbands. Momenteel ben ik dirigent van een viertal blaasorkesten, welke een zeer breed scala aan muziekstijlen spelen.

Bij de SMK verzorg ik de slagwerk/drumlessen, dirigeer ik het slagwerkensemble, verzorg de dirigentencursussen en verzorg soms slagwerkworkshops in het onderwijs.

Bij het lesgeven probeer ik het plezier aan en genieten van de muziek te kunnen overbrengen op een enthousiaste en betrokken manier aan, met name, een nieuwe generatie. Mensen in het algemeen probeer ik mee te geven hoe waardevol muziek beleven kan zijn en hoe het voor altijd je leven enorm kan verrijken. Daar ligt voor mij als docent de grootste uitdaging, maar vervolgens ook de grootste voldoening. Kwaliteit staat, wat mij betreft, hierbij steeds voorop!