Team
Harry Schaeps

Harry Schaeps

DOCENT KLEIN KOPER | COÖRDINATOR HAFA

Hoi, ik ben Harry Schaeps en ik geef les op de klein koperen blaasinstrumenten: trompet, bugel en cornet.

Al op zeer jonge leeftijd raakte ik gefascineerd door alles wat met muziek te maken had. Trommelen was in die tijd mijn favoriete bezigheid. Op zesjarige leeftijd raakte ik echter gefascineerd door de trompet en ging daar dan ook lessen in volgen, en waar had ik dat niet beter kunnen leren dan, jawel: bij de SMK! Hier doorliep ik de hele Hafa-opleiding om vervolgens door te stromen naar de Voorbereidende Vakopleiding.

Mijn trompetstudie heb ik hierna voortgezet aan het Conservatorium Maastricht waar Wim Groot, destijds solotrompettist van het Concertgebouworkest, mijn hoofdvakdocent was. In die tijd was ik lid van verschillende muziekverenigingen, alsmede het Kerkraads Symfonie Orkest. Later kwamen daar ook nog een big band en combo’s bij waarmee ik menige optredens en tournees heb mogen meemaken. Om mijn interesse om muziek te maken over te brengen op niet alleen leerlingen, maar ook op groepen en orkesten, besloot ik om naast mijn trompetstudie ook de directie-opleiding voor harmonie en fanfare te volgen.

In mijn laatste studiejaar aan het conservatorium kreeg ik bij de SMK mijn eerste aanstelling als docent klein koper. Eén jaar later gevolgd door de toenmalige Muziekschool Heerlen (tegenwoordig Schunck* Muziek & Dans).

Mijn brede interesse voor muziek is mijn drijfveer om dit over te brengen op iedereen die in muziek maken geïnteresseerd is: individueel, in groeps- of ensembleverband of in orkestverband. Uitgaande van ieders kwaliteiten en wensen probeer ik dit plezier in muziek maken nog meer cachet te geven, en tegelijkertijd ook naar een hoger niveau te tillen.

Muziek maken moet je doen!