Team
Huub Hellenbrand

Huub Hellenbrand

DOCENT KLARINET | DOCENT HAFA-THEORIE

Mijn eerste kennismaking met muziek waren de bezoekjes aan de repetities van het harmonieorkest waar mijn vader en nog meer familieleden speelden. Op negenjarige leeftijd koos ik voor de klarinet en ging direct op les bij de SMK! Op de muziekschool volgde ik de lessen tot aan mijn conservatoriumstudie, aanvankelijk in Maastricht, later in Essen (Duitsland). Na het behalen van het diploma docerend en uitvoerend musicus heb ik lesgegeven aan verschillende muziekscholen. Momenteel geef ik les bij Schunck muziekschool Heerlen en bij de SMK.

Buiten het spelen in een harmonieorkest ligt mijn passie bij de kamermuziek. Al vele jaren speel ik bij het kamermuziekensemble Helicon, met vele gedenkwaardige concerten en concertreizen, onder andere naar Zwitserland, Hongarije en China.

Bij de SMK geef ik klarinetles en Hafa-theorieles. In mijn klarinetlessen vind ik het belangrijk om met veel speelplezier en een een solide basis het instrument te leren beheersen. Ook voor de gevorderde klarinettist zijn er nog uitdagingen die ik graag met je aan ga.