Team
Jan Kitzen

Jan Kitzen

DOCENT HOORN

Ik ben opgegroeid in Born waar ik op achtjarige leeftijd bij de plaatselijke harmonie ben begonnen op cornet. Na enkele jaren kwam ik er achter dat dit niet mijn instrument was en ben ik overgestapt op hoorn. Vanaf dat moment heb ik mijn opleiding voortgezet bij de muziekschool in Geleen. De hoorn beviel me zo goed dat ik al vroeg besloot om verder te gaan met muziek en er mijn beroep van te maken.

Na mijn middelbare school ben ik dan ook naar het conservatorium in Maastricht gegaan waar ik hoorn en HaFa-directie heb gestudeerd. Al snel na mijn afstuderen ben ik begonnen als hoorndocent aan de muziekscholen in Heerlen, Geleen, Beek en later ook in Sittard. Deze laatste drie zijn later gefuseerd tot één muziekschool, Artamuse.

Sinds enkele jaren ben ik ook hoorndocent bij SMK en verzorg ik daarnaast nog enkele blazersklassen in Kerkrade en Landgraaf. Na het stopzetten van de subsidie door de gemeente Sittard ben ik als zelfstandige hoorn/ koper-docent werkzaam in dit gebied. Als dirigent ben ik momenteel werkzaam bij Fanfare Juliana in Munstergeleen, waar ik ook woonachtig ben, en bij Instrumentalverein Aken-Eilendorf.

Het plezier in het spelen van een instrument staat bij mij op nummer één. Hiervoor heb je natuurlijk wel een goede techniek nodig, die ik je vanaf de eerste les probeer aan te leren. Aangezien ik het overgrote merendeel van de leerling uit de harmonie en fanfare-wereld heb, werk ik toe naar het zelfstandig functioneren van de hoornist in deze orkesten.