Team
John Gubbels

John Gubbels

Muziek is voor mij onlosmakelijk verbonden met mijn jeugd en opvoeding. Muziek maken en luisteren was in mijn gezin vanzelfsprekend. Het was dan ook logisch dat ik al op jonge leeftijd lid werd van de plaatselijke muziekvereniging. Ik ben al jaren geen actief lid meer, maar heb heel goede herinneringen aan die tijd en de vriendschappen die daar zijn ontstaan duren nog steeds voort. Muziek kan dus wel degelijk een bijdrage leveren aan ieders sociale omgeving.

Na mijn conservatoriumstudie waar ik slagwerk en hafa-directie heb gestudeerd, heb ik slagwerklessen gegeven op diverse muziekscholen en heb ik tot voor kort een aantal orkesten gedirigeerd. Daarnaast was ik als freelance slagwerker bij diverse theaterproducties betrokken.

Naast het lesgeven en het spelen in diverse orkesten en bands van klassiek tot pop en jazz is het beleidsmatige mij altijd blijven boeien. Na het volgen van enkele managementopleidingen ben ik als adjunct-directeur werkzaam geweest bij de muziekschool Capelle aan den IJssel en later als manager bij het Kunstencentrum Venlo. Vanaf 2016 ben ik directeur van stichting SMK.

Ik ben ervan overtuigd dat muziek en dans bijdragen tot persoonlijke groei en ontwikkeling en hiermee ook een bijdrage leveren aan de hele samenleving. Daar wil ik mij als directeur van de SMK samen met alle medewerkers elke dag voor inzetten.