Team
Kars Grit

Kars Grit

DOCENT PIANO POP/ROCK | DOCENT SONGWRITING | BANDCOACH

Opgegroeid met een piano die prominent in de woonkamer aanwezig was, kon het bijna niet anders dan dat ik verknocht zou raken aan dit instrument. Ik ging pianolessen volgen bij Kumulus in Maastricht vanaf mijn zevende, en na de middelbare school ben ik op het conservatorium Maastricht terecht gekomen. In eerste instantie op de opleiding Docent Muziek, en na een aantal jaren heb ik de switch gemaakt naar Jazz Piano. Sinds mijn conservatoriumtijd geef ik pianolessen, en sinds een paar jaar doe ik dit op de SMK. Hiernaast coach ik een popband, geef ik lessen songwriting, en verzorg ik een popklas op verschillende basisscholen. Van alles wat dus.

Toen ik ging studeren werd ik ook toetsenist in mijn allereerste coverbandje. Hierna ben ik ook zelf muziek gaan schrijven en werd ik frontman van mijn eigen band, Eliwood. Daarnaast speel ik eigen solowerk en speel ik in verschillende coverbands, en bij The Maestro & The European Pop Orchestra (voorheen Guido’s Orchestra). Hier spelen we een mix van pop en klassieke muziek. Ik ben dus van alle markten thuis, zou je kunnen zeggen.

Ik vind het belangrijk dat mijn leerlingen hun ei kwijt kunnen in muziek. Dit betekent voor mij dat ik niet lukraak nummers voorschotel, maar dat ik zoveel mogelijk meega in hun muzieksmaak en de stijl die het beste bij een leerling past. Ook heeft iedereen een andere manier van leren. Als ik merk dat een leerling iets niet begrijpt, dan leg ik het op een andere manier uit, of met een extra tussenstapje. Het is dus echt muziekles op maat. Zo maak ik het voor iedereen begrijpelijk en leuk.

 

Muziek is het leukste wat er bestaat, en dat wil ik mensen meegeven!