Team
Marjolein van Gilst

Marjolein van Gilst

DOCENT ZANG POP/ROCK | COACH POPKOOR

Al op de basisschool werd mijn interesse voor muziek gewekt en ging ik dwarsfluitlessen volgen op de muziekschool in Kerkrade. Ook was ik lid van harmonie St. Gregorius in Haanrade.

Toen ik op de middelbare school zat werd er een groot ‘open podium’ georganiseerd en was men op zoek naar bandjes om daar te spelen. Met een aantal vriendinnen besloot ik mee te doen en zo ontstond mijn eerste bandje! En hoewel ik altijd al graag zong, stond ik nu voor het eerst op een groot podium te zingen. Dat smaakte naar meer.

Al met al heeft dit er voor gezorgd dat ik toelating ging doen voor het vak ‘zang lichte muziek’ aan het Conservatorium Maastricht. Hier ontstond mijn liefde voor de jazzmuziek en natuurlijk vooral de vocale jazz. Mijn voorbeelden hierin zijn zangeressen als Melody Gardot, Lianne la Havas en Fay Claassen.

Na deze opleiding ben ik zangles gaan geven, onder andere op de muziekschool in Maastricht. En iets later, dichter bij mijn thuisbasis, bij Stichting SMK! Voor mij is er niets mooiers dan mijn liefde voor muziek over te brengen op anderen. Om ook anderen te laten ervaren hoe waardevol het kan zijn om je gevoel tot uitdrukking te kunnen brengen in de muziek en natuurlijk om mensen te helpen met het leren omgaan met hun instrument: de stem.

Bij SMK geef ik inmiddels ook al zo’n 10 jaar leiding aan het popkoor ‘Divided’. We repeteren elke woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur, dus als je nieuwsgierig bent, kom een keer luisteren!

Verder treed ik regelmatig op. Bijvoorbeeld met mijn band Solid, waar ik samen met mijn collega Ruth Maassen zing. Of als solist bij een concert van een harmonie-orkest, bij de sluiting van een huwelijk of andere muzikale projecten die zich voordoen. Kortom: een groot gedeelte van mijn tijd ben ik lekker met muziek bezig!