Team
Miriam Eurlings

Miriam Eurlings

DOCENT AKOESTISCH GITAAR/UKULELE/MANDOLINE

Al op jonge leeftijd kwam ik in aanraking met de gitaar, door een oom die bij ons thuis vaker op zijn gitaar speelde. Vanaf mijn achtste jaar werd ik leerling van de SMK, waar ik de eerste twee jaar AVMO-lessen (nu Opmaat-lessen) volgde, waarna ik op mijn tiende met gitaarlessen startte. Vervolgens heb ik een aantal jaren bij het SMK-schoolorkest (mandoline-gitaar-orkest) en 24 jaar in een mandolinevereniging gespeeld. Mijn droom was al vrij snel om later zelf gitaarlessen te gaan geven en dit voorrecht heb ik gehad: Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken.

In 1974 begon ik met mijn studie hoofdvak gitaar en bijvak blokfluit aan het conservatorium te Maastricht, waar ik in 1980 voor mijn Akte Muziekonderwijs B – gitaar en bijvak blokfluit slaagde. Na verloop van jaren heb ik mijn aantekening-mandoline behaald. Sinds 1977 ben ik werkzaam bij de SMK als docente akoestisch gitaar, mandoline en ukelele, waar ik nog steeds met véél plezier les geef. Jaren lang heb ik een gitaarensemble geleid. Tussentijds heb ik diverse bijscholingen gedaan en met de jaren op diverse muziekscholen lesgegeven, o.a. muziekschool Geleen, stedelijke muziekschool Maastricht (nu Kumulus) en Musikschule Herzogenrath.

Mijn kennis overbrengen op mijn leerlingen en hen motiveren om hun eigen kunnen te verkennen, ieder op zijn of haar niveau, is mijn passie!

Overige teamleden