Team
Mirjam Crombag-Erkens

Mirjam Crombag-Erkens

DOCENT KLASSIEKE MUZIEK BELUISTEREN/KOORSCHOLING

Al op zesjarige leeftijd zong ik in het gemengd koor in mijn geboorteplaats Nieuwenhagerheide. Twee jaar later kreeg ik de eerste pianolessen. Vanaf 1985 volgde ik het conservatorium in Maastricht. Hier studeerde ik de hoofdvakken schoolmuziek – met koordirectie en piano als specialisatie – en solozang bij de Hongaarse zangpedagoog Boldisar Keönch.

In het hoofdvak solozang bekwaamde ik me verder aan de Musikhochschule Köln bij Professor Elisabeth Ksoll. In 1994 voltooide ik de opera-opleiding en vertolkte onder meer de rol van Susanna in Mozarts opera ‘Le Nozze di Figaro’. Daarnaast heb ik grote affiniteit met de Duitse en Franse liedkunst. Tijdens mijn studies ontwikkelde ik me als een veelzijdig musicus, ik voel me thuis in meerdere genres en stijlen.

Regelmatig werk ik als solist mee aan concerten en projecten in zowel binnen- als buitenland.

In het verleden leidde ik zangkoren in Hoensbroek (1988-1991) en Klimmen (1989-2003) en sinds 2003 tot op heden dirigeer ik het Gemengd Koor St.-Caecilia Hulsberg.

Tevens ben ik als docent werkzaam bij de SMK en SCHUNCK* Muziek en Dans. Bij de SMK geef ik de cursus ‘klassieke muziek beluisteren’ en koorscholing (op aanvraag van koren uit de regio).