Team
Myrthe van der Bruggen

Myrthe van der Bruggen

CONSULENT

Ik ben Myrthe, consulent muziek voor de SMK op verschillende basisscholen. Zelf ben ik eigenlijk pas laat begonnen met het leren spelen van een instrument. Mijn vader had altijd wel een gitaar in de woonkamer hangen en toen ik een jaar of 16 was, heb ik mezelf daarop gitaar leren spelen. Na een tijdje ben ik ook op les gegaan. Omdat ik muziek zo fascinerend vond, ben ik uiteindelijk bij de SMK terecht gekomen om de vooropleiding voor het conservatorium te volgen. In 2013 ben ik daar uiteindelijk afgestudeerd, in de richting Docent Muziek. Ik mag lesgeven op basis- en middelbare scholen, maar ook in het speciaal onderwijs.

Mijn keuze voor het basisonderwijs was een bewuste, omdat ik het vooral heel erg leuk vind om kinderen te inspireren en ze op een speelse manier kennis te laten maken met muziek en instrumenten. Mijn lessen zijn gevarieerd, en zeker bij de jongere kinderen ben ik veel bezig met de beleving van muziek. Ook bewegen op muziek is voor mij onmisbaar. Dit helpt kinderen om de muziek te voelen in hun lijf en het spelen van ritmes op instrumenten wordt daardoor gemakkelijker. Bij de oudere leerlingen probeer ik eveneens aan te sluiten op hun belevingswereld, maar zoek ik ook naar bruggetjes die ik kan maken tussen muziek van nu en van vroeger. Zo krijgen ze stukjes mee van de geschiedenis van westerse (pop)muziek en van wereldmuziek.

Mijn lessen zijn geslaagd als ik merk dat ik kinderen trigger om zelf meer te weten te willen komen over een muzikaal onderwerp. En natuurlijk als ik elke week week blije gezichten zie wanneer ik de klas inkom.