Team
Olga Hellenbrand

Olga Hellenbrand

CONSULENT

Toen ik 7 jaar was ben ik begonnen met pianolessen die bij ons thuis gegeven werden. Toen kwam de muziekschool nog niet in beeld. Piano is altijd mijn favoriete instrument gebleven.

Pas toen ik 16 was heb ik via de muziekschool Heerlen de vooropleiding van Schoolmuziek gedaan. Ik ben in 1983 afgestudeerd als schoolmusicus op het Conservatorium te Maastricht.

Tijdens mijn opleiding ben ik al gestart als dirigent van diverse kinderkoren en een dansorkest van de Nederlandse Spoorwegen in Heerlen. Vanuit de kinderkoren ging ik verder met jongerenkoor Sound of Youth, Adalantekoor, Popkoor Ut Koer en Close Harmony-ensemble Joya.

Tevens was ik tot 2008 werkzaam als vakleerkracht muziek voor de gemeente Heerlen. Tijdens die periode heb ik vooral genoten van het regisseren van musicals, waarvan er twee zijn uitgevoerd in de Stadsschouwburg te Heerlen.

In 2008 kwam ik in dienst bij de SMK als muziekconsulent en ben zodanig muziekjuf geweest op scholen binnen Landgraaf en Brunnsum. Op het moment werk ik op BS de Meridiaan te Simpelveld en BS Bocholtz te Bocholtz.

Mijn wens om heel veel kinderen het plezier te gunnen van muziek is na al die jaren wel in vervulling gegaan. Zelf kom ik uit een muzikaal gezin, er werd heel veel gezongen, piano gespeeld en iedere heeft zijn instrument naar keuze kunnen leren. Als kind was ik altijd op ontdekkingstocht in het muziekwereldje en was al heel snel duidelijk dat ik hierin verder wilde gaan. Daarom vind ik het zo belangrijk dat kinderen plezier krijgen in het zingen, spelen en uitvoeren van muziek. Spelenderwijs…dat staat voorop!

Overige teamleden