Team
Philip Seerden

Philip Seerden

DOCENT PIANO KLASSIEK

Ik ben opgegroeid in een zeer muzikale omgeving en komt uit een gezin met twee muzikale ouders. Zo ben ik op zesjarige leeftijd begonnen bij de SMK met blokfluitlessen, waar ik tot in mijn puberteit les heb gevolgd. Daarna ben ik verder gegaan met blokfluitlessen in België. In onze woonkamer stond altijd een piano. Hierop speelde en klauterde ik vaker totdat mijn ouders een nieuwe, hoogglans zwarte piano kochten. Vanaf dat moment mocht ik alleen spelen als ik ook daadwerkelijk pianolessen ging volgen. Zo begon ik met zeven jaar, naast de blokfluitlessen, ook met pianolessen bij Schunck muziekschool Heerlen. Ik heb mijn conservatoriumstudie Piano Klassiek afgerond in Maastricht en ben sinds 2017 werkzaam als pianodocent van de SMK.

Momenteel volg ik een tweede studie tot dirigent in Leuven, België. Naast deze studie en het lesgeven bij de SMK ben ik dirigent van drie harmonieorkest en één jeugdorkest, waar ik wekelijks de repetitie leid. Ook geef ik een aantal blokfluitlessen in Heerlen.

Bij mij staat plezier hebben in het muziek maken helemaal voorop. Iedereen leert op zijn eigen manier en snelheid, maar dat het vooral leuk moet zijn geldt voor iedereen. Je leert bij mij een goede basis zodat je op een gegeven moment steeds zelfstandiger muziek kan kiezen en maken. Hoe leuk is het namelijk om precies dat stuk of nummer te leren wat jij heel graag wil spelen en heel mooi vindt?