Team
Ron Coolen

Ron Coolen

DOCENT DRUMS/SLAGWERK

Nadat ik mijn studie Klassiek Slagwerk in Maastricht had afgerond, besloot ik om daarna nog een studie Drums Lichte Muziek te gaan volgen in Hilversum. Ook deze studie heb ik afgerond. Na mijn studies ben ik werkzaam geweest op enkele muziekscholen in Limburg en ook België. Op dit moment ben ik alleen nog  aan de SMK verbonden als docent drums/slagwerk.

Optreden doe ik al sinds mijn middelbare schooltijd. Eerst in mijn woonplaats, daarna door heel Limburg. Later, dankzij mijn contacten in Hilversum, door heel Europa, en daarna nog ver daarbuiten. Optreden doe ik nog steeds en zal ik ook blijven doen. Muziekstijlen die ik voornamelijk speel zijn pop, jazz en big band. Daarnaast begeleid ik ook regelmatig artiesten en verzorg ik studio-opnames.

Lesgeven en optreden vind ik een ideale combinatie. Ik leer een leerling niet iets omdat het zo in het boek staat, maar omdat de praktijk vaak uitwijst dat een bepaalde aanpak de juiste is. Ik hou rekening met de muzikale voorkeur en wensen van de leerling en onderbouw dit met een goede basis. Daarnaast is samenspel een belangrijk onderdeel van de lessen.