Team
Ruth Maassen

Ruth Maassen

DOCENT ZANG POP/ROCK | COÖRDINATOR

Opgegroeid in een muzikaal gezin, is daarnaast mijn muzikale basis gelegd bij de SMK: Op zesjarige leeftijd ging ik op vioolles, na negen jaar ben ik overgestapt naar een van de popbands van de SMK, waar ik zong en gitaar speelde. Daar wilde ik mee verder! Na mijn studie aan de Rockacademie in Tilburg, waar ik mijn bachelor Docent Zang heb gehaald, ben ik – naast allerlei andere werkplekken – uiteindelijk weer bij de SMK terecht gekomen als zangdocent en bandcoach. Op dit moment geef ik zangles, en daarnaast ben ik werkzaam als coördinator PR en Projecten.

Ik heb sinds mijn eerste ‘muziekschoolbandje’ in verschillende bands en projecten gezongen en gespeeld, zowel eigen werk als covers. Hiermee heb ik op de meeste uiteenlopende podia gestaan: Bovenop een berg in Oostenrijk, in cafés met 3 bezoekers, in een ijskoude kerk, op sjieke dansfeestjes, Wacken Open Air, en van alles daar tussenin. De muziekstijlen variërend van rock, disco en soul, metal, middeleeuws, tot pop. Ik heb dus een nogal brede muzieksmaak mag je wel stellen.

Mijn brede muzieksmaak klinkt door in mijn manier van lesgeven. Bij mij leer je zingen in de stijl die jij wenst, omdat over smaak niet te twisten valt vind ik. Wel staat voorop dat je je stem op een goede manier leert te gebruiken, zodat je je hele leven kunt blijven zingen zoals je wenst. Ook werk ik met je aan een ‘muzikale basis’, daarmee bedoel ik onder andere: zuiver(der) leren zingen, werken aan ritmegevoel, muzikale begrippen leren die je als zanger(es) nodig hebt in de praktijk, en last-but-zeker-not-least: jezelf leren uitdrukken in de muziek die je zingt, op een manier die bij je past!