Team
Sterre Rutten

Sterre Rutten

CONSULENT

Ik ben opgegroeid in een muzikaal gezin. Vanaf mijn zevende jaar heb ik vioollessen gevolgd op het Rick in Weert. Vanaf mijn twaalfde heb ik in verschillende jeugdsymfonieorkesten gespeeld waaronder Limburgs Jeugd Symfonie Orkest (LJSO) en Jeugdorkest Nederland (JON). Naast viool heb ik ook pianolessen gevolgd en in het VO examen muziek gedaan. In mijn examenjaar heb ik de vooropleiding Docent Muziek aan het Conservatorium Maastricht gevolgd. Ik heb gekozen voor deze richting omdat ik een brede muzikale interesse heb.

Na de vooropleiding ben ik de vierjarige opleiding Docent Muziek gaan volgen aan het Conservatorium in Maastricht. In juni 2022 ben ik afgestudeerd. Tijdens mijn opleiding heb ik veel ervaring opgedaan in het geven van muzieklessen in zowel het basis- en voortgezet onderwijs. Als afstudeerproduct heb ik een muzikaal-educatief project ontwikkeld speciaal voor basisonderwijs in samenwerking met een symfonisch orkest.

Vanaf september 2022 ben ik werkzaam bij SMK als muziekconsulent op basisscholen in Kerkrade en Landgraaf.

Ik vind het belangrijk dat mijn lessen goed aansluiten op de belevingswereld van kinderen, hierbij staat plezier voorop! Ik maak gebruik van klassieke muziek en popmuziek om de kinderen zo breed mogelijk kennis te laten maken met alle soorten muziek.